zaterdag 5 januari 2013

Gourmet Farm

We gaan naar een restaurant annex koffiebranderij in Tagaytay, 'Gourmet Farm'. Er staan  hokken met civetkatten, kleine roofdieren, die behalve kleine zoogdieren, vogels, slangen, kikkers en insecten ook fruit eten. Ze worden 'gebruikt' voor de productie van een speciaal soort koffie, waarvan de bonen gegeten worden door de civetkat. Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de koffieboon blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. Hierdoor krijgt de boon een bijzondere smaak. De bonen worden teruggevonden in de ontlasting en worden dan gewassen en licht geroosterd. Omdat het lastig is de bonen terug te vinden, is de koffie exclusief en behoorlijk prijzig. 

 
Het is hier minder warm want we zitten op 800 m. hoogte.
Na de lunch rijden we langs een van de mooiste restaurants van de Filipijnen, Antonio's. 


Als laatste stoppen we bij een hotel met een prachtig uitzicht op de vulkaan Taal waar we in 2005 met Carla en John te paard naar toe gereden zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten