woensdag 21 oktober 2015

Kyoto - derde dag

Met de trein naar Nara, de eerste hoofdstad van Japan. En met de bus naar de Todaiji Temple en de Great Buddha. Het tempelcomplex ligt in een groot park waar heel veel herten leven. Ze worden beschouwd als - heilige -  boodschappers van de goden. Je kunt er koekjes kopen om ze te voeren. Ze zijn tam, maar ook zeer opdringerig. En als Bram even niet goed oplet heeft een hert onze routebeschrijving te pakken. Hij kan hem nog net uit zijn bek trekken, maar er ontbreekt nu een stuk!

    
 
De Todaiji Temple (uit de achtste eeuw) wordt beschouwd als 's werelds grootste houten constructie, hoewel hij nog maar 2/3 van de oorspronkelijke grootte heeft. Het grote, bronzen Boeddhabeeld is 16 meter hoog. 

 
Vanavond eten we Kobe beef en dat is een heel ritueel. Tijdens het voorgerecht (salade van gerookte tong) begint de kok met het roosteren van een stuk of 5 teentjes knoflook in flinterdunne plakjes. Dan gaan erbij: kleine paddenstoeltjes, plakken ui, milde groene pepers en pompoen (vanwege Halloween). Hij braadt het vlees kort aan, snijdt het kleiner en braadt er het vet uit. Hij snijdt alles in kleine stukjes die je met chopsticks kunt eten. En inderdaad: verrukkelijk en boterzacht! Een stijlvol besluit van ons bezoek aan Japan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten