dinsdag 15 december 2009

Cheowlan Lake

  
   
Na een klein uur varen over een groot kunstmatig meer, Cheowlan Lake, komen we op onze bestemming aan: een rij huisjes drijvend op dikke boomstammen langs een steiger. Ook de verdere accomodatie is drijvend. Alleen het sanitair is op het vasteland. Verlichting is er alleen in het eetgedeelte aan het eind van de steiger. Het ligt er heel idyllisch in de prachtige natuur. 
Na de lunch krijgen we een excursie naar een 'vissersdorpje’ aan de overkant. Dat bestaat uit een aantal huisjes op palen. Onze gids Otto vertelt dat in deze regio 20 vissersfamilies wonen en dat er niemand meer bij komt. Als een huisje niet meer gebruikt wordt, laat men het vergaan en er mag dan geen nieuwe gebouwd worden. Ook het basisschooltje staat op palen in het water.

 


Na het avondeten vaart Otto ons naar een eilandje om te zien of we wat dieren kunnen ontdekken. Hij heeft een sterke schijnwerper mee, waarmee hij langs de bomen schijnt. We zien alleen een paar vuurvliegjes, maar genieten van de prachtige sterrenhemel.
Rond tien uur gaan we slapen. Zonder klamboe en dat is ook niet nodig. We hebben vandaag geen mug of vlieg gezien en dat komt, vertelt Otto, omdat het water zo schoon is. Want muggen leggen hun eitjes alleen in vervuild water...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten