zaterdag 12 december 2009

Fietsen door Bangkok

Onze gidsen zijn Paksoi (die uit het Noorden komt, graag hond op het menu heeft en tot de stam 'longneck's' behoort, zijn moeder draagt een aantal ringen om haar nek) en Tonga (heeft wat Nederlands geleerd van Nederlandse toeristen en draagt losse lange mouwen, fietshandschoentjes en een handdoek in zijn nek om niet bruin te worden). De gidsen nemen ons mee door de kleine straatjes en steegjes en over marktjes. Maar eerst naar het station om buiten Bangkok te komen. De fietsen moeten de trein in, niet door de deur (want die is te smal) maar een voor een door het raam. 
De treinreis duurt zo'n veertig minuten. Daarna rijden we kilometers lang over één meter brede fietspaden van betonnen platen op betonnen fundering. De palen staan in het water van kanalen en riviertjes. En aan beide kanten staan huisjes. Het fietsen is wel griezelig omdat aan beide kanten geen bescherming is.

   
Onderweg stoppen we bij een groot tempelcomplex. Na een tijdje stoppen we bij een open boot. Fietsen erin en we varen terug. Daarna weer de trein in, maar nu kunnen de fietsen gewoon door de deur. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten