zaterdag 16 juli 1983

Naar Engeland met Menno en Niels

Half negen ’s avonds vertrekken we met de fietsen op het dak naar de boot in Hoek van Holland. We staan om half elf in de file voor de boot, die om elf uur zal vertrekken. Bram, Menno en Niels halen de fietsen van het dak, zetten ze in elkaar en binden de tassen erop, terwijl ik langzaam doorrijd. Tenslotte staat de auto op een parkeerplaats en zijn we klokslag elf uur aan boord.
Het wordt een rustige overtocht en we komen ’s morgens om ± 07.00 uur aan. Het eerste stuk fietsen gaat moeiteloos, windje mee. Na een koffie/lunchstop (heerlijke sandwiches + koffie voor £ 8 = ƒ 40) wordt het steeds warmer. Ook Engeland heeft al twee weken een hittegolf! Om een uur of twee komen we verhit in Bishop’s Stortford aan, waar we in een zwembad verkoeling zoeken (nou ja, verkoeling, het water is ongeveer 30 °C). 


Ik heb inmiddels steeds meer last van mijn knieën gekregen, dus gaan we op zoek naar een camping. Hier in de buurt is echter geen camping te vinden en de boeren willen ons ook niet op hun land laten staan. Bram komt op het idee om het op het politiebureau te vragen. De dienstdoende agent verwijst ons naar een speelveld verderop en water kunnen we bij hem halen. Prima stek dus. Lekker gegeten (macaroni, smaakyoghurt toe) en vroeg gaan slapen.
Joke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten