vrijdag 20 juli 1979

Avebury

Om acht uur luidruchtig ('Good morning, folks') gewekt door de campingbeheerder om te betalen. We staan in een bos, erg mooi en maar £ 2.20 voor twee nachten. Het weer ziet er iets beter uit dan gisteren. Tegen tien uur op weg naar Avebury, een halfuurtje fietsen. Hebben daar uren gekeken en gelopen. Onvoorstelbaar dat die stenen daar al 40 à 50 eeuwen staan. Er is een museum bij dat ook erg interessant is. Vooral het skelet van een kind, ook ± 40 eeuwen oud en waarschijnlijk gestorven aan een waterhoofd, intrigeerde Menno hevig.

    
Dan beklimmen we Silbury Hill, een kunstmatige heuvel, gemaakt ca. 50 eeuwen geleden voor waarschijnlijk religieuze doeleinden. Prachtig uitzicht! Zeker zo'n 30 meter hoog. Ook bezoeken we een graftombe uit dezelfde tijd. Al met al een interessante dag volgens iedereen.
Terug in Marlborough doen we boodschappen en dan weer die 14% hoge heuvel op naar de camping (gelopen). Na eten, koffie zetten (wat een werk!) en ´s avonds een glaasje wijn (de jenever is na ruim een week op) is de dag voorbij. Het is een plezierige dag geweest, ook al omdat de zon ´s middags begon te schijnen.
Joke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten