zondag 22 juli 1979

Bristol

De naam van deze dag komt goed tot zijn recht, want we worden in een stralend blauwe lucht wakker. Alles ziet er goed uit, dus even lekker gewassen en een heerlijk breakfast. Tassen opgepakt en ja hoor, de eerste tegenslag vandaag: de derde lekke band. Om 9.45 uur gaan we op stap. We zoeken een Toeristeninformatie, maar die is dicht. Er zijn campings in de etalage op kaarten aangegeven. Een paar opgeschreven en weer op weg. Een halve mijl verder is dezelfde band weer lek. Bram is drie kwartier bezig om hem te repareren. Om 10.45 uur gaan we weer verder. We zien onderweg dat het feest is en er wordt ook een wielrenrace gehouden. Op de weg naar een camping is een vreselijk industrieterrein, na een uur balen zijn we er eindelijk. We vragen of er openbaar vervoer naar Bristol gaat, maar nee hoor! De camping is trouwens ook niks! Dus weer terug naar Bristol met bagage en de fietsen. 
In Bristol gaan we naar een koffiebar/restaurant waar 2 Nederlandse fietsers zijn. Wat met ze gebabbeld en gegeten, 2 bakken koffie en iets sweets erbij. Daarna gaan we naar de haven. We kijken eerst wielrennen. Het parcours gaat over kasseien, maar het gaat toch loeihard, ook door de bochten! Dan lopen we verder door de haven langs allemaal bootjes en kraampjes van de marine, luchtmacht en landmacht.

  
Er is een ouwe lantaarnpaal in een hoek boven het water is gelegd en mensen moeten elkaar met reddingsvesten eraf slaan, dat is erg leuk. Dan bekijken we een stoomtrein en zien oude pers- en stoommachines en apparaten in een museum. En nog veel meer interessante machines. Daarna gaan we naar buiten waar net een demonstratie van een helikopter begint. De heli zet 2 mensen af op een boot, gaat weer weg, en de 2 mensen worden ‘gered’. Dan doen ze allemaal kunstjes: hij gaat draaien en schommelen en vliegt recht omhoog en komt even later keihard aansuizen. Wat een machtsvertoon zeg!


Het wordt al laat en we gaan richting Bath. Onderweg zegt Menno dat hij zich niet lekker voelt. 
In Saltford (tussen Bath en Bristol in) zoeken we een plekkie voor de tenten. Op een stukkie plantsoen gaan we maar staan. Ondertussen heeft Menno hoofdpijn en koorts gekregen. Vlug de tenten opgezet en Menno zijn nest in; hij slaapt al om zeven uur en heeft nog al zijn kleren aan in bed. Wat water gehaald bij een bewoner van het dorpje en lekker boterhammen gegeten en thee gedronken. Later op de avond nog koffie gedronken.
Bob

Geen opmerkingen:

Een reactie posten