dinsdag 15 mei 1984

Eindelijk wat zon!

Om een uur of acht houdt de regen eindelijk op en breekt de zon door. We gaan naar Gold Beach voor onze koffiestop. Af en toe wind mee, maar in de heuvels krijgen we een flinke regenbui. In Gold Beach nemen we een 'Clam Chowder': gebonden soep van clam (mossel), erg lekker. Dan op naar de camping in Brookings, nog 29 mijl. 
Het weer wordt steeds beter en er verschijnt een strakblauwe lucht. Lange broek, jack en ook de trui gaan uit. Het is hier prachtig, een vrij rustige weg, op en neer gaand, met bossen aan beide zijden en elke keer weer uitzicht op de zee. Ook horen we een verdwaalde zeehond blaffen. Tijdens een supersnelle afdaling komt een motorrijder naast me rijden en de passagier roept: "30 miles!" (dus bijna 50 km/uur). 
Om 5 uur bereiken we de camping. We nemen geen bike & hike plaats, veel te donker. Bram gaat wat eten kopen en ik zet de tent op. Vandaag hebben we een grote etappe gefietst: 64 mijl, maar wat wil je, het zonnige zuiden lokt! Na het eten en de koffie douchen we en lezen in de tent, want als de zon weg is wordt het snel koud. 
Joke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten