donderdag 24 mei 1984

Naar San Francisco

Tijdens het ontbijt krijgen we bezoek van een wasbeertje. Hij is niet bang en laat zich rustig fotograferen. En gisteren moesten we uitwijken voor een ree die midden op de weg stond. Eenmaal op weg is het heuvel af. Tijdens de afdaling valt de pannenset van Joke's fiets, maar ze kan ze nog net bij elkaar rapen. In Sausolito drinken we koffie. We fietsen langs de haven waarin woonboten liggen. En dan zien we de Golden Gate Bridge in al zijn grootsheid. Wat een ervaring! Een supertanker schuift onder ons door. Zo groot als een flatgebouw en toch zo nietig als een binnenvaartschip, lijkt het. Aan de overkant kun je een doorgezaagde staalkabel zien. De hoofdkabel bestaat uit 2700 draden die verpakt zijn in een stalen koker met een diameter van 90 cm. 


Een passerende fietser spreekt ons aan en vraagt of we al een slaapplaats hebben. Als we vertellen dat we naar de camping van het Veterans' Hospital willen (hebben we van andere fietsers gehoord) heeft hij zo zijn twijfels. We krijgen zijn telefoonnummer voor als we in de problemen komen. We rijden San Francisco binnen en gaan op zoek naar het Veterans' Hospital. Geen camping, dus bellen we de fietser, Michael Andrewjeski. Hij komt ons ophalen en we gaan naar het appartement van een vriendin van een vriendin waar hij tijdelijk verblijft. 
's Avonds gaan we gedrieën uit eten in een gezellig restaurantje waar we van onze gastheer niet mogen betalen! Na een wandeling door een zeer Frans aandoend stadsdeel keren we huiswaarts. De avond besluit ik met een sjekkie, overdenkend hoe het leven van allerlei 'toevalligheden' aan elkaar hangt. 
Bram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten