zondag 20 mei 1984

Mendocino

Vroeg op, 6.30 uur. Joke wil een beetje vroeg beginnen aan de beklimming van de twee steilste gedeelten van de tocht en zo van de koelte van de ochtend profiteren. De beklimming van de eerste top, 2000 voet, 700 meter, valt mee en het is inderdaad heerlijk zo vroeg te starten. We genieten van de natuur in de stilte van de vroege zondagmorgen. De tweede klim, 700 voet, 230 meter, is steiler. 
In Westport drinken we koffie met ginger bread. De weg daarna is net een roetsjbaan, op en af en draaiend van links naar rechts. Lunch in Fort Bragg, lekkere sandwich met gebakken spek en een salade. De was doen we ook in Fort Bragg. Fijn, dat zoiets op zondag open is hier!

    
In een vloek en een zucht bereiken we Russian State Park. Joke wil nog doorrijden, maar ik vind het welletjes. Prachtige camping hier en prima verzorgd sanitair. We hebben de tot nu toe grootste en mooiste hike & bike site voor ons alleen. 
Nadat we de tent opgezet en gedoucht hebben gaan we naar Mendocino, een mooi plaatsje met houten huizen en verschillende walvis uitkijkposten. We eten in 'The Whale Watch', heerlijk, eerst op het balkon en als het wat frisser wordt nemen we chocolademelk en cappuccino binnen, alles voor $ 22.00. In het voorjaar komen hier de walvissen langs zwemmen van Alaska naar Mexico en in het najaar weer terug. De serveerster zegt: Ik let er niet op, maar soms zie je er tien op een dag. Onvoorstelbaar!
Bram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten